Trek’n Eat Makaron z chrupiącym kurczakiem, śmietaną i liśćmi szpinaku
Suszona żywność
Zdjęcie


Produkt niedostępny w magazynie
Alternatywy dla produktu
Informacje o produkcie
Makaron z chrupiącym kurczakiem, śmietaną i liśćmi szpinaku jest pyszny i odpowiedni dla tych, którzy kochają lekką południowoeuropejską kuchnię. Jedzenie można przygotować w samodzielnym pojemniku, a następnie spożyć bezpośrednio z niego. Jedzenie jest również odpowiednie dla dzieci.
Żywność jest odwadniana przez liofilizację (lub zamrażanie). Proces ten usuwa wodę z żywności bez naruszania jej kształtu i zachowuje korzystne witaminy i minerały. Dzięki temu jedzenie jest znacznie lżejsze, ale zachowuje swoją pierwotną wartość odżywczą i smak.
Przygotowanie jest naprawdę proste i nie brudzi żadnych naczyń (z wyjątkiem łyżki). Barwnik do oznaczania Trek'n Eat posiada najbardziej zaawansowaną technologię pakowania w branży, która sprawia, że opakowanie jest nie tylko niezwykle trwałe i nieprzepuszczalne dla tlenu (który przyspiesza psucie się żywności), ale także niezwykle łatwe w użyciu - z perforacją laserową, płaskim dnem, możliwością wielokrotnego zamykania i zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi bagaż. Opakowanie z polietylenu nadaje się do recyklingu. Barwnik do oznaczania Trek'n Eat zrezygnował z używania oleju palmowego i soi, których uprawa stanowi nadmierne obciążenie dla środowiska.
Główne zalety:
- bez dodatku substancji poprawiających smak
- liofilizacja
- pełny posiłek
- zaprojektowany przez dietetyków i szefów kuchni
- delikatne przyprawianie potraw - może być przyprawione
- waga lekka
- opakowania nadające się do recyklingu
- długi okres trwałości (do 5 lat)
- zużycie z opakowania
Metoda przygotowania:
- Oderwij wieczko torebki
- złóż Worek na zewnętrznym zagięciu tak, aby był widoczny wewnątrz, gdzie należy wlać wodę.
- Wlej 450 ml gorącej wody do żywności w oryginalnym worku i dobrze wymieszaj.
- Zamknij szyjkę torebki (system ZipLoc), aby zapobiec wydostawaniu się aromatu z żywności i odczekaj niezbędny czas przed jedzeniem.
- Otwórz szyjkę torby i zacznij wygodnie konsumować prosto z torby.
- Po jedzeniu spłaszcz worek i zamknij szyjkę (aby zapobiec wydostawaniu się resztek jedzenia), włóż worek z powrotem do plecaka i wyrzuć go do plastikowych odpadów po powrocie do cywilizowanego obszaru.
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze | na 100 g suchej mieszanki |
Kalorie | 574 kcal |
Tłuszcze | 10,9 g |
z czego nasycone | 5,2 g |
Węglowodany | 55,9 g |
w tym cukry | 9,3 g |
Włókno | 2,2 g |
Białko | 12,5 g |
Sól | 2,9 g |
Skład:
makaron 50% (semolina z pszenicy durum , jajko, sól), śmietana w proszku 9%, sok mięsny, koncentrat serwatki, skrobia modyfikowana, maltodekstryna, mięso z kurczaka 3%, kukurydza, jabłka pomidory, szpinak 3%, cebula, mieszanka przypraw (zawiera seler), sól, pieprz, naturalny aromat. Zawartość suszonego mięsa: 6 g (odpowiednik około 21 g świeżego mięsa).
Alergeny:
jaja, gluten, mleko, seler
Parametry
- Producent
- Trek’n Eat
- Rodzaje mięsa
- Ryby i drób
- Metoda przetwarzania
- Sypkie
- Wegetariańskie
- Nie
- Bezglutenowy
- Nie
- Okres gwarancji
- 2 lata
- EAN
- 4015753202089
O producencie
Trek'N Eat to niemiecka firma, która wprowadza szereg pracochłonnych kroków w celu przygotowania każdej indywidualnej torby TREK'N EAT, począwszy od złożonego projektu żywności, aby dopasować nie tylko skład energetyczny i odżywczy, ale także smak i konsystencję.