Gotowanie w plenerze – przepisy.
Spis treści |
Wstęp
Krisztián Vadovszky z zespołu Rabbit Chef udzielił nam już wcześniej kilku przydatnych wskazówek dotyczących gotowania na świeżym powietrzu. Dowiecie się z nich, o czym nie zapomnieć w domu i na co uważać gotując na łonie natury. Dzisiaj podzieli się z Wami kilkoma ulubionymi przepisami, które możecie wypróbować sami!
Krążki cebulowe z serem i jajkami
Do przygotowania krążków cebulowych będziesz potrzebować:
- jajka
- ser
- cebulę
- olej
Jajka rozbij, roztrzep widelcem i dodaj do nich starty ser. Cebulę pokrój w krążki i smaż na niewielkiej ilości oleju.
Podsmaż przez chwilę krążki cebuli, następnie zalej je jajkiem i smaż z obu stron na złoty kolor. (Na zdjęciach widać hobo stove.)
Dip ze śmietany
Na sos potrzebujesz:
- śmietanę
- majonez
- czosnek
- sól
- pieprz
- suszony czosnek niedźwiedzi
Składniki możesz dostosować do własnej wyobraźni i smaku. Początkujący kucharze mogą delektować się jajkami i dipem, a bardziej zaawansowani mogą dodać pieczone nuggetsy z kurczaka.
O autorzeKrisztián Vadovszky Krisztián spędza większość wolnego czasu na łonie natury, testując sprzęt wędkarski (Fox Rage, Deeper Sonar, Rabbit Dam Crew) i gotując (Rabbit Chef's). Od 11 lat pracuje w banku i mieszka w bezpośrednim sąsiedztwie Bakony i Balatonu na Węgrzech. Wędkarstwa uczył się już jako dziecko, a gotowaniem na łonie natury zajął się właśnie dzięki wyprawom wędkarskim. |
Pikantne nuggetsy z kurczaka
Na kurczaka potrzebujesz:
- pierś z kurczaka
- przyprawę do kurczaka
- sezam
- pestki dyni
- olej
Pierś z kurczaka pokrój w paski i marynuj w przyprawie do kurczaka z odrobiną oleju. Zamarynowane mięso posyp sezamem, pestkami dyni i usmaż. (Na zdjęciach użyto kuchenki gazowej.)
Podczas gotowania na świeżym powietrzu ważna jest również Twoja własna kreatywność, więc nie bój się eksperymentować.
Smacznego!
-
Meble kempingowe
-
Naczynia outdoorowe
-
Czołówki i lampy
-
Higiena, ochrona i pierwsza pomoc
-
Kawa i herbata
-
Suszone mięso
-
Dania gotowe
Przydatne linki
Autor: Krisztián Vadovszky, Rabbit Chef's
Źródła: archiwum autora, Rabbit Chef's