Można nim uzyskać wysoką, równomiernie rozłożoną temperaturę, która zapewnia prawidłowe ugotowanie potraw oraz pyszność i chrupkość.
Jest chroniony 3 międzynarodowymi patentami. W 2017 roku zdobył nagrodę Danish Design Award w kategorii "Produkt do przygotowywania zdrowych, smacznych i prostych potraw". W porównaniu z innymi grillami jednorazowymi powszechnie dostępnymi na rynku, CasusGrill zużywa o 50% mniej brykietów z węgla drzewnego, co skutkuje 50% redukcją emisjiCO2. W koszu na śmieci rozkłada się pod wpływem mikroorganizmów. Jeśli nie, ulegnie zniszczeniu, a przez okres 200 lat – w przeciwieństwie do konwencjonalnych grilli jednorazowych – nie pozostawi w przyrodzie żadnych śladów aluminium.
Po użyciu grill można spalić. Nic z niego nie pozostanie w przyrodzie poza specjalnymi kamieniami lawowymi. Kamienie lawowe są używane w szkółkach w celu poprawy jakości gleby. Wracają do natury, nie szkodząc w żaden sposób środowisku.
Podstawowe fakty (podsumowanie):
- Jest gotowy do grillowania w 5 minut. Można na nim grillować przez około 60 minut.
- Nie zawiera żelaza ani aluminium, a jego czas nieszkodliwego rozkładu wynosi około 200 lat.
- Jest ekonomiczny i przyjazny dla środowiska.
- Wszystkie jego materiały są naturalne – węgiel drzewny, kamień lawowy, bambus i cienki karton.
- Wszystkie jego materiały, z wyjątkiem kamieni lawowych, ulegają rozkładowi pod wpływem mikroorganizmów.
- Wydziela równomierne ciepło, które idealnie nadaje się do opiekania.
- Zmniejsza emisjęCO2, ponieważ wykorzystuje wyłącznie brykiety z węgla drzewnego.
- Posiada międzynarodowy patent na technologię grillowania.
Nie zwlekaj i wypróbuj ten nowy produkt na rynku!