Sosnowe drewno opałowe Tinder-on-a-Rope ze strony Light My Fire to mały i przydatny towarzysz wędrówki.
Informacje o produkcie
Szwedzka firma Light My Fire została założona w 1996 roku przez Michaela Odqvista. Rok wcześniej odkrył magię Maya Sticks, czyli kawałków żywicy pozyskiwanej z drzew sosnowych z regionu Gwatemali. Odqvist zaczął zbierać te żetony, które w rzeczywistości były odpadami drzewnymi, i pomógł wielu lokalnym mieszkańcom zarobić trochę pieniędzy, dając im pracę. Następnie rozpoczął produkcję zamków skałkowych na wzór armii szwedzkiej. Ten krzemień na bazie magnezu w połączeniu z żywicą umożliwia rozpalenie ognia przy każdej pogodzie i na każdej wysokości. To była podstawa udanego biznesu.
LMF nadal rośnie. Dziś produkuje także m.in. legendarny Spork (widelec, nóż i łyżka w jednym). Filozofią firmy jest wesoły design i absolutna funkcjonalność. W portfolio znajdziesz wiele plastikowych zastaw stołowych wszelkich kolorów i kształtów oraz oczywiście krzesiwa.
Light My Fire wykorzystuje do produkcji podpałek drewno z pni sosen rosnących w górzystych regionach Meksyku. Drewno zawiera do 80% żywicy, dzięki czemu dobrze się pali, nawet gdy jest mokre.
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.
Oczywiście, można spakować kilka bułek i kawałek salami do worka i ruszać w drogę. To może być fajny plan na niedzielny wypad z rodziną, ale na dłuższą wędrówkę to raczej nienajlepszy pomysł.
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.