Udana wizjaekologicznego, jednorazowego, grilla wykonanego wyłącznie z naturalnych materiałów narodziła się podczas wyprawy przyczepą kempingową w Alpy w 2009 roku. CasusGrill to nowa odsłona i ekologiczna transformacja klasycznego grilla, wykonana z wytrzymałych materiałów niemetalicznych. Ten jednorazowy grill jest bardziej wydajny, praktycznie bezodpadowy i bezpieczniejszy, można go używać do przygotowywania naprawdę smacznych potraw.
CasusGrill jest zdolny do rozkładu przez mikroorganizmy. Przesyłka obejmuje brykiety z węgla drzewnego, lekkie izolacyjne kamienie lawowe, cienkie pudełko kartonowe i bambusową kratkę do grillowania. Grill można łatwo grillować w ciągu5 minut po łatwym i szybkim rozpaleniu, a ciepło utrzyma się przez około 60 minut
Można nim uzyskać wysoką, równomiernie rozłożoną temperaturę, która zapewnia prawidłowe ugotowanie potraw oraz pyszność i chrupkość.
Jest chroniony 3 międzynarodowymi patentami. W 2017 roku zdobył nagrodę Danish Design Award w kategorii "Produkt do przygotowywania zdrowych, smacznych i prostych potraw". W porównaniu z innymi grillami jednorazowymi powszechnie dostępnymi na rynku, CasusGrill zużywa o 50% mniej brykietów z węgla drzewnego, co skutkuje 50% redukcją emisjiCO2. W koszu na śmieci rozkłada się pod wpływem mikroorganizmów. Jeśli nie, ulegnie zniszczeniu, a przez okres 200 lat – w przeciwieństwie do konwencjonalnych grilli jednorazowych – nie pozostawi w przyrodzie żadnych śladów aluminium.
Po użyciu grill można spalić. Nic z niego nie pozostanie w przyrodzie poza specjalnymi kamieniami lawowymi. Kamienie lawowe są używane w szkółkach w celu poprawy jakości gleby. Wracają do natury, nie szkodząc w żaden sposób środowisku.
Podstawowe fakty (podsumowanie):
- Jest gotowy do grillowania w 5 minut. Można na nim grillować przez około 60 minut.
- Nie zawiera żelaza ani aluminium, a jego czas nieszkodliwego rozkładu wynosi około 200 lat.
- Jest ekonomiczny i przyjazny dla środowiska.
- Wszystkie jego materiały są naturalne – węgiel drzewny, kamień lawowy, bambus i cienki karton.
- Wszystkie jego materiały, z wyjątkiem kamieni lawowych, ulegają rozkładowi pod wpływem mikroorganizmów.
- Wydziela równomierne ciepło, które idealnie nadaje się do opiekania.
- Zmniejsza emisjęCO2, ponieważ wykorzystuje wyłącznie brykiety z węgla drzewnego.
- Posiada międzynarodowy patent na technologię grillowania.
Nie zwlekaj i wypróbuj ten nowy produkt na rynku!