Isostar Astacol 60 kapslí
Odżywianie stawów
Zdjęcie


Produkt niedostępny w magazynie
Alternatywy dla produktu
Informacje o produkcie
Odżywianie stawów Astacol 60 kapsułek od Isostar to idealny wybór dla zmęczonych stawów. Astacol to nowa generacja odżywek na stawy, które dzięki wysokim dawkom chondroityny dostarczają układowi mięśniowo-szkieletowemu brakujących elementów budulcowych i pomagają w ich syntezie w uszkodzonych tkankach.
Oprócz chondroityny, Astacol zawiera również kwas karnozowy z rozmarynu, który zawiera szereg ważnych substancji terpenowych, flawonoidów i kwasów fenolowych. Zaletą rozmarynu jest jego działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwnowotworowe, dzięki czemu jego podawanie prowadzi do zahamowania stanów zapalnych stawów, tkanki łącznej i chrzęstnej czy bólu mięśni.
Ta odżywka na stawy zawiera również silny przeciwutleniacz astaksantynę z alg słodkowodnych i skorupiaków morskich, który pomaga neutralizować duże ilości wolnych rodników, witaminę C, która przyczynia się do tworzenia kolagenu dla prawidłowego funkcjonowania chrząstki oraz ekstrakt z czarnego pieprzu BioPerine® . Ekstrakt ten zwiększa biodostępność całego produktu o co najmniej 30%.
Główne zalety Astacol 60 kapsułek:
- pomaga zmęczonym stawom
- działanie przeciwzapalne
- promuje produkcję kolagenu dla prawidłowego funkcjonowania chrząstki
Skład:
Siarczan chondroityny 300 mg, ekstrakt z rozmarynu(Rosmarinus officinalis 20% kwasu karnozowego) 160 mg, witamina C 40 mg (RHP 50%), astaksantyna 2 mg( algiHaematococcus pluvialis 5%), ekstrakt z czarnego pieprzu (10:1) 2 mg.
RHP - wartość referencyjna dochodu
Dawkowanie:
- kapsułki przyjmuje się codziennie, najlepiej po posiłkach. Spłukać dużą ilością wody
- optymalny czas użytkowania wynosi od 2 do 3 miesięcy
- przyjmować 1 kapsułkę rano i wieczorem. Nie należy przekraczać zalecanej dawki dziennej
Parametry
- Producent
- Isostar
- Masa
- 42 g
- Okres gwarancji
- 2 lata
- Kod produktu
- 76037866
- Cena jednostkowa
- 1 889,76 zł/1000 g
O producencie
Wszystko zaczęło się w Szwajcarii pod koniec lat 60-tych w koncernie Wander Ltd., który prowadził badania z zakresu żywienia. Badacz dr. Felix Keifer odkrył, że dodanie do wody niewielkiej ilości węglowodanów i napojów gazowanych pomaga organizmowi lepiej je wchłonąć. Odkrycie to było bardzo ważne z punktu widzenia np. ratowania dzieci z krajów rozwijających się, które umierały z powodu braku płynów, a później stało się punktem wyjścia do rozwoju marki Isostar.
Pierwszy napój Isostar , zaprojektowany specjalnie dla sportowców, ujrzał światło dzienne w 1977 roku.



























