Travellunch indonezyjska zupa z kurczaka z makaronem
Zupa
- Masa:
- 100 g
- Metoda przetwarzania:
- Sypkie
Informacje o produkcie
Jeśli nie chcesz nosić ciężkich konserw podczas wędrówki i nadal cieszyć się dobrym posiłkiem po drodze, to jedzenie jest dla Ciebie Travellunch jest właściwym wyborem. Przygotowanie jest szybkie i bardzo proste. Zalać wrzątkiem, wymieszać, zamknąć torebkę i odstawić na 10-15 minut. Wartość energetyczna tych posiłków wynosi do 1900 kJ = 440 kcal.
Pojedyncza porcja wraz z opakowaniem waży 50 g, a podwójna porcja waży 100 g. Jedno opakowanie zawiera 2 indywidualnie zapakowane porcje.
Główne zalety posiłków Travellunch:
- waga lekka
- duża oszczędność miejsca w plecaku
- doskonały smak
- wysokiej jakości surowce
- nie zawiera konserwantów
- nie trzeba przechowywać w lodówce
- gotuje w pojemniku, nie wymaga dodatkowych naczyń
- krótki czas przygotowania
Skład:
spaghetti (pszenica durum) 73%, sól, ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, tłuszcz palmowy, cebula, tłuszcz z kurczaka 0,4%, ekstrakt z kurczaka 0,2%, kwas (L(+) kwas winowy), skrobia modyfikowana, cukier mleczny, przyprawy, ekstrakty przypraw, wzmacniacz smaku E621, aromaty ziołowe
Średnie wartości odżywcze na 100 g suchego produktu:
| Wartości odżywcze | 100 g |
| Wartość energetyczna | 1643 kJ |
| Białko | 11 g |
| Węglowodany | 52 g |
| Tłuszcze | 13 g |
Prezentacja żywności Travellunch:
Parametry
- Producent
- Travellunch
- Masa
- 100 g
- Ilość porcji
- 2
- Metoda przetwarzania
- Sypkie
- Wegetariańskie
- Nie
- Bezglutenowy
- Nie
- Okres gwarancji
- 2 lata
- Kod produktu
- 76013558
- EAN
- 4008097502694
O producencie
ProducentemTravellunch® jest niemiecka firma Simpert Reiter GmbH, która została założona w 1928 roku. W nowoczesnym zakładzie przetwórstwa spożywczego produkowane są biologiczno-ekologiczne dania gotowe, które były wielokrotnie nagradzane za swoją jakość. Za każdym opakowaniem Travellunch® stoi wieloletnie doświadczenie w produkcji milionów dań gotowych. Dzięki zastosowaniu specjalnej technologii w produkcji, dania te nie tracą nic ze swojego smaku ani wartości odżywczych i są pełnowartościowym posiłkiem, który w pełni Cię nasyci i doda niezbędnej energii w podróży.
Zasady stosowane podczas produkcji:
- kontrola bakteriologiczna surowców wsadowych i wyrobów gotowych
- wykorzystywanie tylko wysokiej jakości surowców i materiałów opakowaniowych
- dobrowolna kontrola przez sprawdzonego przez państwo chemika spożywczego
- rejestracja i zezwolenie UE jako zakład przetwórstwa mięsnego, podlegający surowym wymogom higienicznym
- ekstremalnie lekkie opakowanie (pusty worek waży ok. 10 g). opakowanie można łatwo zutylizować.
- produkcja mrożonej/odwodnionej żywności bez konserwantów
- produkcja mrożonej/odwodnionej żywność, która dostarcza organizmowi wszystkiego, czego potrzebuje, nawet przy największym obciążeniu



















