Suszone owady są pokarmem przyszłości, a Buffalo Worms w dużym opakowaniu o wysokiej zawartości czystego białka i białka przekonają Cię o tym. Zawierają dużo białka i mają wyraźny orzechowy smak. Robaki są liofilizowane, nieprzygotowane i gotowe do przyrządzenia. Spróbuj smażyć je przez 3-4 minuty na niewielkiej ilości oleju z chili, imbirem i czosnkiem - świetnie nadają się do sałatek. Można je również jeść prosto z opakowania jako przekąskę w podróży. Po otwarciu przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i zużyć w ciągu 1 miesiąca.
Główne zalety suszonych owadów:
zawiera duże ilości zdrowych tłuszczów
jest bogaty w wapń, cynk
białko owadzie jest tej samej jakości co białko zwierzęce
antybiotyki nie są potrzebne do hodowli owadów
mniej gazów cieplarnianych z rolnictwa
centralny układ nerwowy świerszczy jest tak prosty, że nie odczuwają one bólu
rzędy wielkości mniej zasobów naturalnych jest potrzebnych do hodowli owadów