Camp Block Chalk 56 g
Magnezja
Block Chalk od Camp to najwyższej jakości super sucha magnezja w bloku 56 g. Ten magnez jest idealny do wspinaczki skałkowej, boulderingu, wspinaczki wielowyciągowej i wspinaczki sportowej.
Informacje o produkcie
Block Chalk od firmy Camp to wysokiej jakości magnez w stanie stałym. Magnez skutecznie wchłania pot i wilgoć, zwiększając tarcie i zapobiegając ślizganiu się dłoni.
Parametry:
- rozdrobnienie: 3/5 (5=max)
- trwałość po aplikacji: 3/5 (5=max)
- wskaźnik aplikacji na dłonie: 2/5 (5=max)
- skład: węglan magnezu (4Mg CO3 Mg(OH)2 5H20)
Parametry
- Producent
-
Camp
- C.A.M.P.
- Via Roma, 23; 23834 Premana (LC) - Italy
- contact@camp.it
- https://www.camp.it/d/ot/en/corporate
- Masa
- 56 g
-
Typ magnezji
Proszek
- Najbardziej rozpowszechniona forma, dostępna w postaci drobnego lub grubszego proszku.
- Charakteryzuje się szybkim schnięciem i dobrym pokryciem dłoni.
- Główną wadą jest pylenie, co czyni go mniej odpowiednim do stosowania na halach wspinaczkowych.
Kostka (bloki)
- Emituje mniej pyłu niż proszek.
- Umożliwia ekonomiczne dawkowanie.
- Jest popularny zarówno w boulderingu, jak i we wspinaczce sportowej.
Magnezja płynna
- To mieszanka magnezji i alkoholu, aplikowana jak krem i szybko schnąca.
- Jest idealna do stosowania na halach, ponieważ nie pyli.
- Zapewnia długotrwały efekt, co jest korzystne podczas pokonywania trudnych dróg i zawodów.
- Niektóre wersje mogą zawierać dodatki poprawiające przyczepność.
Kula (ball chalk)
- To siatka wypełniona magnezją w proszku.
- Ogranicza zużycie i pylenie, co sprawia, że jest odpowiednia do hal.
- W porównaniu z innymi formami może wymagać częstszego uzupełniania.
- Kostka (bloki)
- Okres gwarancji
- 2 lata
- EAN
- 8005436139302
O producencie
Camp to wiodąca firma w branży przemysłu alpinistycznego (skrót od Concezione Articoli Montagna Prremana), której początki sięgają 1889 roku. Pierwsze chwile tej firmy miały miejsce w małym warsztacie w Premanie, w górach wokół Lecco (północne Włochy), gdzie Nicola Codega pracował z kutym żelazem. Przedsiębiorstwo zostało przekazane jego synowi Antonio, producentowi słynnych czekanów dla Pułku Alpejskiego.