Jet Boil Joule
Kuchenka gazowa
Zdjęcie


Produkt niedostępny w magazynie
Alternatywy dla produktu
Informacje o produkcie
Wyrafinowany, rewolucyjny design Jetboil Joule jest szczególnie doceniany przez fanów pieszych wędrówek. Naczynie do gotowania o pojemności 2,5 litra pasuje do kompletnej podstawy i palnika, dzięki czemu nie wymaga montażu i jest gotowe do natychmiastowego użycia. Ze względu na dużą pojemność pojemnika, kuchenka nadaje się również dla grupy od 3 do 5 osób. Opatentowana konstrukcja palnika, w którym gaz jest wstępnie podgrzewany w rurze wlotowej, oraz odwrócony system kartridży przyczyniają się do doskonałego spalania gazu i maksymalnej wydajności. Jest to dodatkowo wzmocnione przez anodyzowany aluminiowy wymiennik ciepła. Dzięki tym gadżetom można z łatwością przygotowywać gorące posiłki i napoje nawet w ujemnych temperaturach do -12 stopni Celsjusza. Celsjusza.
Główne zalety Jetboil Joule:
- zużycie paliwa: 12 l wody na 100 g wkładu
- odwrócony kartridż z kontrolą paliwa ciekłego
- technologia regulatora - nawet w temperaturach do -12°C
- system Fluxring - wymiennik ciepła na dnie naczynia do gotowania
- niezawodna zapalniczka
- izolowany pojemnik 2,5 l
- kompatybilny z kartuszami Jetboil 100g i 230g - brak w zestawie!
Wprowadzenie Kuchenki Jetboil Joule (AJ):
Parametry
- Producent
-
Jet Boil
- Johnson Outdoors Gear Inc. // Jetboil
- 4101 Vestal Road, Suite 202 Vestal, 13850, NY - US
- info@johnsonoutdoors.com
- https://jetboil.johnsonoutdoors.com/us
- Masa
- 790 g
- Wymiary
- 16,5 x 20,3 cm
- Moc kuchenki
- 3000 W
- Czas zagotowania 1L
- 160 s
- Piezo
- Tak
-
Zapalnik piezo
Naciśnięcie przycisku na kuchence generuje impuls elektryczny, a powstała iskra zapala uwolniony gaz. To sprytne rozwiązanie eliminuje konieczność noszenia zapałek lub zapalniczki.
- Tak
- Typ kartuszy
- Gwintowany
- Okres gwarancji
- 2 lata
- Kod produktu
- 76005434
O producencie
Amerykańska firma Jet Boil, założona w 2001 roku przez parę podróżników Dwighta Aspinwalla i Perry'ego Dowsta, specjalizuje się w kuchenkach i ich akcesoriach oraz w ogóle produktach związanych z gotowaniem i cateringiem, nawet w najbardziej ekstremalnych warunkach. To właśnie nieporadność i złożoność dostępnych wówczas pieców skłoniła obu panów do eksperymentowania i wynalezienia pieca, który wytrzyma nawet najtrudniejsze warunki. Na przemian spędzali czas na wyprawach i w laboratorium, gdzie swoje doświadczenie przenieśli na rozwój. Wreszcie w 2003 roku powstał Personal Cooking System, całkowicie wyrafinowany system gotowania z opatentowanym FluxRing (wymiennikiem ciepła) i kuchenką wykorzystującą maksymalną moc do ogrzewania przy minimalnych stratach ciepła ze zintegrowanym pojemnikiem i pokrywą izolacyjną.
W systemie znajdziesz szeroką gamę opcji rozbudowy, takich jak sitko do kawy, które w ciągu kilku sekund zamieni Twoją kuchenkę w prasę francuską.




















