Activus Soczewica brązowa na parze bez zalewy 150g BIO
Gotowe jedzenie
Soczewica brązowa gotowana na parze bez zalewy ACTIVUS to wysokiej jakości źródło błonnika i białka roślinnego. Idealnie nadaje się na wycieczki lub szybki obiad bez gotowania.
Informacje o produkcie
Soczewica brązowa gotowana na parze bez zalewy ACTIVUS to wysokiej jakości źródło błonnika i białka roślinnego. Idealnie nadaje się na wycieczki lub szybki obiad bez gotowania. Jest naturalnie bezglutenowa i odpowiednia dla wegan. Delikatne gotowanie na parze zachowuje lepszą teksturę i więcej składników odżywczych.
Litewska firma Activus należy do najnowocześniejszych europejskich producentów żywności BIO. W jej asortymencie znajdziesz zupy, duszone warzywa i produkty o wysokiej zawartości białka.
Skład: brązowa soczewica* 99,2%, sól morska spożywcza 0,8%. *produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą
Główne cechy:
- bez glutenu
- odpowiednie dla wegan
- do bezpośredniego spożycia lub do podgrzania
Tabela wartości odżywczych:
| Wartości odżywcze na 100g: | |
| Wartość energetyczna | 745 kj / 176 kcal |
| Tłuszcze | 0,6 g |
| W tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,1 g |
| Węglowodany | 28,0 g |
| Z czego cukry | 0,6 g |
| Włókno | 4,5 g |
| Białko | 13g |
| Sól | 0,8 g |
Parametry
- Producent
- Activus
- Masa
- 150 g
- Ilość porcji
- 1
- Rodzaje mięsa
- Bez mięsa
- Metoda przetwarzania
- Sterylizowane
- Wegetariańskie
- Tak
- Bezglutenowy
- Tak
-
Certyfikat
Wszystko, co oznaczają poszczególne certyfikaty, można przeczytać TUTAJ.
- BIO
- Okres gwarancji
- 2 lata
- EAN
- 4779039732911
- Cena jednostkowa
- 66,60 zł/1000 g
O producencie
Marka Activus oferuje przede wszystkim wysokiej jakości zupy bio oraz gotowe dania, które są proste w przygotowaniu — wystarczy je podgrzać. W jej ofercie znajdziecie m.in. kremową zupę marchewkową, pikantne curry, zupę z soczewicy, a także tzw. kompozycje „grain bowl”, łączące zboża, rośliny strączkowe i warzywa. Wśród produktów All-Bio (organicznych) nie brakuje również roślin strączkowych typu „ready-to-eat”, takich jak ciecierzyca czy czarna fasola, które są wolne od zalewy i dodatku konserwantów, a przy tym niezwykle pożywne.














